Musik och esport är två saker som går hand i hand. De flesta gamers lyssnar kanske inte på P3, eller på de musikgalor som är lite mer mainstream men musik konsumerar de i massor. Här kikar vi lite närmare på några olika populära spel inom esport, och ger dig tips på vad du kan lyssna på medan du spelar. 

Fortnite

Slåss, bygg och skapa fritt! Ett spel som du kan spela både på konsol och på datorn och som är grymt populärt bland unga gamers. Trots rykten om att spelet skulle läggas ner 2020 så är det "still going strong" och NEJ Fortnite kommer inte att lägga ner under året. Musik du kan lyssna på medan du spelar Fortnite - Hårdrock för att komma i stämning, eller popmusik. Men håll volymen låg. 

CS:GO

Counterstrike är en spelserie som funnits i många år och som det tävlas i nästan dagligen. Spela i ett av två lag: terrorister som ska detonera en bomb eller poliser som ska stoppa dem. CS:GO är ett spel med extremt högt tempo och vårt tips för musik medan du spelar är - Ingen musik alls! Du måste kunna höra dina fienden, annars överlever du inte särskilt länge. 

Dota 2

Ett av världens mest spelade MOBA-spel. Alltså ett spel där målet är att förstöra motståndarens bas. Snabba reflexer och en bra plan är vad som krävs för att bli en mästare men spelet passar fortfarande både proffs och nybörjare. Populär musik att lyssna på medan man spelar Dota 2 är elektronisk musik. 

Starcraft 2

RTS, eller Real Time Strategy, är en spelform som blivit enormt populärt. Du ska bygga på din egen bas, erövra mål på en karta, försvara dig och anfalla motståndare på en och samma gång. Multitasking på extremt hög nivå där micromanagment kan vara skillanden mellan vinst och förlust. Musik du kan lyssna på medan du spelar - Dubstep, gärna på hög volym. 

Personligt är bäst

Detta är ju givetvis bara tips på vad man kan lyssna på. För dig som inte gillar elektroniskt eller du som tycker att hårdrock enbart låter skramligt så finns det ju andra alternativ. Detsamma gäller de spel vi har tittat närmare på här. Fortnite passar inte alla gamers, och CS kan för en del upplevas som extremt realistiskt. 

Så du väljer helt och hållet själv - både vad du vill spela för spel, och vilken musik du vill lyssna på medan du gör det. Vill du få fler tips på bra spel inom e-sport så kan vi tipsa om en sida som heter Esports Vikings, du hittar dem genom att klicka här. Vem vet, kanske är det du som blir näste världsmästare i League of Legends eller Overwatch?